Alde Caerte

Welkom bij Alde Caerte Stadswandelingen Maastricht. Leuk dat je ons gevonden hebt! Alde Caerte creëert een gevoel van gezelligheid en verbondenheid. Met stadswandelingen die zijn ontstaan vanuit passie, plezier en een aanstekelijk enthousiasme. Want zeg nou zelf, Maastricht heeft zo veel moois te bieden! En dat willen wij met iedereen delen.

Gilbert Peters bij de stadsmuur

Over stadsgids Gilbert

Aangenaam. Mijn naam is Gilbert Peters. Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in ‘mijn’ stad Maastricht. Als kind wandelde ik met mijn vader door het oude stadscentrum. Hij vertelde over de stadsmuren, de Helpoort, de Pater Vincktoren en nog veel meer.

Vanaf het moment dat ik bij de Gemeente Maastricht werk, maak ik tijdens pauzes korte wandelingen door de oude binnenstad. Daardoor werd mijn fascinatie verder aangewakkerd. Alles wat ik zag wilde ik verklaard zien. Ik kocht boeken over de historie van Maastricht en verdiepte mij steeds meer in de eeuwenoude verhalen. En af en toe, als er nieuwe collega’s van buiten Maastricht kwamen, bood ik ze aan om de stad te laten zien. Zo trots.

Het begin was gemaakt. Pas in 2014 durfde ik mijn eerste ‘echte stadswandeling’ voor een grote groep aan. Ik koppelde de middeleeuwse naam ‘Alde Caerte’ aan mijn bedrijf, schreef me in bij de KvK en liet een website bouwen. Het succes van mijn passie bleef niet lang uit en vele wandelingen volgden.

Interesse om een stadswandeling van Alde Caerte te ervaren? Vraag stadsgids Gilbert naar de mogelijkheden.

Stadswandeling aanvragen

Wat betekent Alde Caerte?

De naam ‘Alde Caerte’ (letterlijk: oude charter, oorkonde) is ontleend aan het verdrag uit het jaar 1284. Hierin werd het tweeherig bestuur van Maastricht, door de Hertog van Brabant en de Prins-Bisschop van Luik, voor het eerst schriftelijk vastgelegd.

Alde Caerte staat voor:

  • Historische kennis
  • Positiviteit en plezier
  • Samen lachen
  • Unieke anekdotes
  • Spannende verhalen
  • Bourgondisch genieten
  • Interactie en gezelligheid

“Waarom ik voor deze naam gekozen heb? Dat heeft alles te maken met de wens om mijn bedrijfsnaam te verbinden aan de historie van Maastricht. Het geeft precies aan in welk gebied we ons begeven.”

Gilbert Peters

Gilbert Peters bij een Maastricht lantaarnpaal