Speciale ervaringen

Bekijk de speciale ervaringen van de verschillende deelnemers aan onze stadswandelingen. Jong of oud, toerist of local. Ervaringen zijn er om te delen!

Heb je een ervaring die je met mij wil delen? Neem contact op!

Gilbert verdiept zich in de groep waarvoor hij een rondleiding verzorgt. Zo kan hij de rondleiding aanpassen aan de interesses van de mensen die hij rondleidt. Gilbert praat altijd enthousiast en met veel kennis van zaken over zijn geliefde stad Maastricht. Ook maakt hij de rondleiding interactief zodat een bezichtiging van de stad nooit saai wordt. Hij stelt een soort quizvragen en toont foto’s om het verhaal te ondersteunen. Bij mij had hij nog een mooi afzakkertje ter afsluiting. Dus een rondleiding van hem is de moeite waard.
Roland (Maastricht)

Wat een leuke wandeling door Maastricht met Alde Caerte gids Gilbert. Gilbert leidde ons door bekende en vooral onbekende stukjes Maastricht; met deskundige uitleg en humor. Bij een oude stokerij toverde hij zelfs een typisch Maastrichts drankje uit zijn rugtas waarmee we op deze mooie dag hebben geproost. Wat weet deze man veel van Maastricht zeg; bij een volgend bezoek aan deze mooie stad gaan we zeker weer een wandeling bij hem boeken. De foto’s spreken voor zich.
Jeannette en Leo (Alkmaar)

Overige reviews

“Zeg, Gilbert. Wij bezochten donderdag 21 en vrijdag 22 september 2023 met onze vrienden- en vriendinnengroep uit Grubbenvorst, tijdens onze Limbo Tour de unieke Limburgse hoofdstad Maastricht. We werden donderdagmiddag door jou door het betoverende, gerestaureerde stadhuis op de markt geloodst op een unieke, ludieke, ongekende manier van enthousiasme en mega kennis van jouw kant. Wat een culturele wijsheid, wat een passie, wat een realisme. Onvergetelijk. Vrijdagochtend nam je ons weer aan de hand en hingen we aan je lippen tijdens een toer door historisch, zonovergoten Maastricht. Alles weer ongekend enthousiast, alles wetend, met veel oog voor detail. De realiteitszin, het cynisme, de humor, het Maastrichtse dialect, heerlijk. Vier onvergetelijke uren. Heel veel dank en veer zien us.”
Sjaak, Mariet, Maastricht

“Na onze fantastische stadswandeling met Gilbert is Maastricht nooit meer hetzelfde! Dan denk je een stad een beetje te kennen, nou hahaha! Het was een geweldig interessante, aangename en informele stadswandeling met voor ons veel verrassende nieuwe elementen en bijzondere plekjes die wij iedereen aan kunnen bevelen! Merci en chapeau voor Gilbert! Dank!”
Claudia, Gaanderen

Afgelopen weekend van een stadswandeling mogen genieten met gids Gilbert, een man met veel enthousiasme en een goede dosis humor en tevens levensgenieter. We hadden het geluk dat het fantastisch weer was en de terrassen weer open waren wat het sfeertje als vanouds deed lijken. Stadswandeling begon op het vrijthof en liep vervolgens door de smalle straatjes naar de oude stadsmuren en parken rondom Maastricht. Gids Gilbert heeft veel kennis over de stad haar geschiedenis en nam alle tijd om vragen te beantwoorden, tussendoor nog wat foto’s makend op wat artistieke plaatsen en we kregen nog wat tips voor een wat leuke terrassen waar we dan ook eindigden. Gilbert, bedankt voor de leuke rondleiding het was top!
Fred, Volendam

De mooie stad Maastricht op een bijzonder leuke en boeiende manier leren kennen. Gilbert vertelt vol enthousiasme over de kenmerken en geschiedenis van de stad met leuke weetjes en anecdotes. Hij wijst je op details die je zelf niet snel ziet of in een (stads)boekje zult lezen. Zijn passie voor de stad maakt hem een top gids, een aanrader dus!
Lieke, Uden

Wat een leuke rondleiding hebben we van Gilbert gekregen! Hij heeft veel kennis op allerlei verschillende gebieden: geschiedenis, cultuur, architectuur, flora en fauna. Zonder haast maak je een mooie wandeling in het gebied van jouw keuze. Je ziet dingen die je anders niet gezien zou hebben en heerlijk om er geen boek bij te hoeven pakken. Wij gaan Alde Caerte zeker aanbevelen bij onze vrienden.
Rozemarijn, Den Haag

Vanaf de vogelkooi tot aan het Onze Lieve Vrouweplein. Plezier, nadenken en ravotten, alles wat wij dus leuk vinden. Op het kanon klimmen en voorstellen dat het heel ver kan schieten. Dat de mosasaurus niet Truus heet maar Bèr. Kijken hoe de mensen vroegen leefden, de was deden in de Jeker, en wat verder op erin poepen en plassen, hangend door een gat boven de Jeker. En dat alles terwijl Gilbert ons tussen de mensen door loodste naar een hele vette museumkelder, waar wij zagen wat de Romeinen vroeger bouwden en zelfs nog daarvoor een stukje weg van de Kelten. Dat was heel vet! En toen kwam toch wel het spannendste stukje van de speurtocht. Het einde was in zicht en de uitslag werd bekend gemaakt, de punten waren geteld, het ene team had verloren en het andere gewonnen! Maar Gilbert zorgde ervoor dat wij allemaal winnaars waren en die medaille had goed gesmaakt. Bedankt voor dit leuke verjaardagsfeestje!
Dyani, 8 jaar (Maastricht)

Met het gezin een rondleiding gehad van Gilbert van Alde Caerte. Wat een enthousiaste verteller over de mooie stad Maastricht! Gilbert lijkt overal verstand van te hebben, cultuur, natuur, geopolitiek, etc etc. En mocht hij iets niet weten dan zoekt hij het voor je op. Zeker een aanrader om een rondleiding toe te voegen aan een bezoek aan Maastricht.
Andre (Ouderkerk aan de Amstel)

Op maandag 6 september 2021 hebben wij met 14 personen deelgenomen aan een stadswandeling door Maastricht. Deze wandeling: “Historisch Kerken, Kloosters en Kapellen” hebben wij geboekt via “Alde Caerte Stadswandelingen Maastricht”. De heer Gilbert Peters was onze gids. Wat hebben wij genoten van zijn enthousiaste en deskundige verhalen en anekdotes. Een aanrader!! Nogmaals hartelijk dank!!
Maria, Gaanderen

Hallo Gilbert, zoals beloofd een paar woorden van waardering voor jou en de omgeving. We waren verbaasd over het indrukwekkende landschap van een oude groeve, de ENCI. Wij hebben jouw bevlogenheid, passie en kennis ervaren als overweldigend. Ook in deze corona-tijd een gezellige en ontspannen en leerzame dag. Dank en zeker tot de volgende rondleiding!
Cecile en Mark (Schinnen)

Een heel instructieve en verrassende ervaring om diverse stadsdelen anders te bezien. Wij waren vaak in Maastricht geweest maar zagen nu, onder leiding van Gilbert, details die ons eerder totaal ontgingen. Drie uur door de stad met stop voor koffie en vlaai: top!
Joanna (Zegveld)

Het is meer dan de moeite waard! Heel veel mooie plekken bezocht die ik nog nooit had gezien. Mensen dus boeken bij Gilbert Peters!
Debbie (Maastricht)

Leuke stadswandeling gehad vaan Alde Caerte Stadswandelingen Maastricht. Veer höbbe genote Gilbert Peters.
Nicole (Maastricht)

Om mijn familie kennis te laten maken met Maastricht heb ik Gilbert ingeschakeld. Hij heeft ons op een leuke manier kennis laten maken met de leuke en vooral onbekendere plekjes van Maastricht. Ook voor de kleintjes maakt hij er een leuke rondleiding van door hun te betrekken in zijn verhaal. Het was een topmiddag die we lekker hebben afgesloten op een van de vele terrasjes in Maastricht (natuurlijk op aanraden van de expert!).
Tom (Sint Joost)

Ons teamuitje in Maastricht was geslaagd! Grote dank gaat hierbij uit naar de uitstekend verzorgde quizwandeling van Alde Caerte. Op een leuke manier hebben mijn collega’s en ik de stad verkend. Als verrassing voor de winnaar had Gilbert een lokale borreltje verzorgd. Al met al een perfecte optie voor een teamuitje in Maastricht!
Tom (Sint Joost)

Normaal zijn wij totaal niet van het inhuren van een gids en ontdekken wij liever zelf een stad. Eigenlijk heel erg stom zijn we nu achtergekomen! Er is zoveel wat je dan van een stad niet te weten komt. Gilbert is een enthousiaste gids met veel kennis over Maastricht! Niet alleen in Maastricht maar ook in andere steden kijken we nu met andere ogen naar gevels en vestingwerken. Maak ook zeker gebruik van de kennis van Gilbert als het gaat om leuke cafeetjes/koffi tentjes. Wij hebben een top dag gehad in Maastricht! Bedankt voor de fijne dag!
Chantal en Robbin (Raamsdonksveer)

Het was in 1 woord een fantastische stadswandeling. Ontzettend leerzaam om dingen te weten te komen over je geboortestad die we nog niet wisten. De sappige anekdotes waren natuurlijk ook hilarische weetjes. Dank je Gilbert Peters, je bent een top gids.
Joyce (Zutendaal, België)

De wandeling door Stokstraatkwartier is een aanrader. Veel geleerd over het verval en de wederopbouw van dit prachtige deel van Maastricht. Met geweldige anekdotes over ‘de Roej Tina’ en het ‘ruutsje vaan de Lang Lies’. Dankjewel Gilbert voor alle mooie verhalen, het enthousiasme en je liefde voor de stad spatte er vanaf.
Huub (Klimmen)

Op donderdag 13 mei 2021 hebben wij een fijne en informatieve rondleiding gehad van Gilbert. Vooraf in mijn mail kon ik goed onze wensen aangeven en kreeg ik van Gilbert goede suggesties terug. Als gezin, 2 volwassenen en 2 kinderen (12 en 9 jaar oud) is dit een hele leuke rondleiding. Gilbert stelde regelmatig quizvragen aan de kinderen waardoor ook zij goed betrokken bleven bij de rondleiding en informatie die wij kregen. Gilbert heeft ons een stukje Maastricht laten zien dat wij nog niet kenden, met veel historie en leuke en grappige weetjes. De tijdsduur (2 uur) was prima voor de kinderen. Gilbert is een fijne en heldere gids, die met hart en liefde over zijn mooie Maastricht vertelt!
Wanda (Leiden)

Gilbert Peters bij een Maastricht lantaarnpaal